Държавен фонд „Земеделие“ изплати над 18,7 млн. лева на над

...
Държавен фонд „Земеделие“ изплати над 18,7 млн. лева на над
Коментари Харесай

Фонд Земеделие преведе 18,7 млн. лв. на над 30 хиляди стопани

Държавен фонд „ Земеделие “ изплати над 18,7 млн. лв. на над 30 хиляди аграрни стопани, претенденти по схемите за директни заплащания за Кампания 2018, при които е налице ставка на промяна (механизъм за финансова дисциплина). Това оповестиха от пресцентъра на Фонда.

Припомняме, че в България от 1 януари 2016 година е въведен механизъм за финансова дисциплинираност. При него всички суми по схемите на директни заплащания се понижават с избран %, в случай че дотацията надвишава левовата равноценност от 2 000 евро за съответна акция. Удържаните средства са предопределени за попълване на запас за рецесии в селскостопанския бранш. Механизмът на финансовата дисциплинираност е въведен за годишният бюджет да е в сходство с многогодишната финансова рамка (МФР).

Разплащателна организация е наложла ставка на промяна в размер на 1.388149 % за Кампания 2017 година върху оторизираните суми на претендентите по схемите на директните заплащания, заради неизползване на насъбрания спешен запас от 2017 година, за всяка страна членка е избран сума за възобновяване. За България върнатите средства по механизма за финансова дисциплинираност възлизат на 9,587 млн. евро (18.7 млн. лева.).
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР