Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) започна изплащането на субсидиите по заявените

...
Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) започна изплащането на субсидиите по заявените
Коментари Харесай

Фонд Земеделие започна изплащането на субсидиите на животновъдите

Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) стартира изплащането на дотациите по декларираните от стопаните интервенции на директните заплащания за Кампания 2023. По интервенцията " Преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството " (ПНДЖ1) 6017 животновъди получиха общо над 31 млн. лв. (31 366 431 лева). За втора поредна година ДФЗ превежда националните средства по банковите сметки на фермерите в цялостен размер, оповестяват от Фонда. 

Ставките по интервенцията ПНДЖ1 са избрани със заповед на министъра на земеделието и храните, в която е написано, че за едно възможно за подкрепяне животно стопаните получават 73,75 лв. за говедо и 129,06 лв. за бивол. 

Право на поддръжка по интервенцията имат земеделските стопани, които са отглеждали 10 или повече говеда и/или 10 или повече биволи, регистрирани към 31 декември 2018 година Към последния ден за подаване на заявките за подкрепяне от настоящата акция фермерите би трябвало да отглеждат в стопанствата си, отговарящи на условията на Закона за ветеринарномедицинската активност, най-малко 50 на 100 от референтния брой животни.

Финансовата поддръжка в помощ на говедовъдите е одобрена в сходство на Регламент (ЕС) 2021/2115 на Европейския парламент и на Съвета от 2 декември 2021 година за определяне на правила за подкрепяне по направените Стратегически проекти за Общата селскостопанска политика (ОСП), съобщи Българска телеграфна агенция. Там е посочено, че преходна национална помощ може да бъде отпусната единствено за секторите, на които са предоставяни национални доплащания през 2013 г.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР