Държавен фонд Земеделие“ (ДФЗ) превежда по сметките на земеделските стопани

...
Държавен фонд Земеделие“ (ДФЗ) превежда по сметките на земеделските стопани
Коментари Харесай

По сметките на земеделците постъпват 122 млн. лева за Кампания 2023

Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ) превежда по сметките на земеделските стопани общо 122 млн. лева до дни. Първите заплащанията по интервенциите на директните заплащания за Кампания 2023, в размер на 32 млн. лева, следва да бъдат изплатени по интервенцията за Преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството, след установяване на ставките от Министерство на земеделието и храните. Припомняме, че Управителният съвет на ДФЗ утвърди за Кампания 2023 по интервенцията бюджет до 32 064 363. За втора поредна година националните средства ще бъдат изплатени в цялостния им размер.

Финансовата поддръжка в помощ на говедовъдите е одобрена в сходство на Регламент (ЕС) 2021/2115 на Европейския парламент и на Съвета от 2 декември 2021 година за определяне на правила за подкрепяне по направените Стратегически проекти за ОСП. Там е написано, че преходна национална помощ може да бъде отпусната единствено за секторите, на които са предоставяни национални доплащания през 2013 г.

В ДФЗ е основана организация, като се работи в интензивен порядък, най-късно в понеделник да бъде разплатен първият транш от 90 млн. лева по схемата „ Помощ под формата на отстъпка от цената на акциза върху газьола, употребен в първичното селскостопанско произвеждане “. Припомняме, че годишният бюджет по схемата е до 100 млн. лева и  подпомагането ще бъде предоставено на два транша. Вторият транш, в размер до 10 млн. лева, ще бъде преведен при започване на идната година. 

С идните заплащания единствено за един месец – от края на септември до края на октомври, българските аграрни производители получават финансова поддръжка от над 500 млн. лева. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР