Държавен фонд Земеделие“ (ДФЗ) преведе 37 034 лв. на фермера

...
Държавен фонд Земеделие“ (ДФЗ) преведе 37 034 лв. на фермера
Коментари Харесай

ДФ Земеделие отпусна солидно обезщетение на фермера за загиналите край Марица крави

Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ) преведе 37 034 лева на фермера Стоян Господинов, чието стадо от 28 крави почина след водопой на река Марица край Димитровград. Индивидуалната помощ de minimis за компенсиране на претърпените вреди и пропуснати изгоди беше отпусната с решение на управителния съвет на Фонда. 

Загиналите животни, включително 20 крави, 1 бик и 7 телета, са били регистрирани в Системата за идентификация на животните и регистрация на животновъдните обекти (ВетИС) на Българската организация по сигурност на храните.

С отпуснатите средства, които са изчислени на база данните от Системата за агропазарна информация – САПИ ЕООД, Стоян Господинов ще може да възвърне своето стопанство. 

Междувременно, екоминистърът Емил Димитров се закани да има наказания за замърсяването на Марица, в това число да се постави пречиствателна станция на този колектор.

" Изчакваме последните проби, с цел да разгадаем водата да се употребява и за питейни потребности. В момента сме споделили, че е единствено за битови потребности. Нека прокуратурата да се произнесе, ние присъди няма да даваме. Не ми е прелестно това, което става и това, което се цапа в цялата страна. Сега ще би трябвало да шетам пестициди от 80-та година ", сподели министърът на околната среда и водите Емил Димитров по време на брифинг в екоминистерството. 

Димитров изясни, че качеството на водата край Хасково е положително. Министърът акцентира, че се грижат и за промишления бизнес, и за енергетиката, и за земеделците, и за питейно-битовите потребности на хората. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР