Държавен фонд Земеделие бави плащания за близо 800 хил. лв.

...
Държавен фонд Земеделие бави плащания за близо 800 хил. лв.
Коментари Харесай

Фонд "Земеделие" бавел близо 800 хил. лв. за "Училищен плод"

Държавен фонд " Земеделие " бави заплащания за близо 800 хиляди лева на компании, доставяли през миналата 2018/19 година плодове и мляко в образователните заведения по едноименните схеми. За това сигнализираха през вчерашния ден снабдители на здравословните артикули, които към този момент втори месец чакат възобновяване на разноските им по направените от тях доставки.

Според Наредбата за схемите „ Училищен плод “ и „ Училищно мляко “ фонд „ Земеделие “ би трябвало да изплати утвърдените суми на доставчиците в период от 3 месеца от подаване на техните поръчки за заплащане. Учебната година от дълго време завърши, а заплащания към доставчиците към момента няма.

" Проблемите са сложени на масата пред виновните лица преди повече от два месеца и до сегашния миг е реалност само неглижирането им и откритото отвращение за взимане на ограничения ", споделят компаниите снабдители в отворено писмо. Оттам приканват забавените заплащания, в това число и разноските за разпределяне на продуктите, да се изплатят до края на август, в противоположен случай ще подхващат дейности по наложително събиране на дължимите суми от образователните заведения, на които са доставени плодовете, зеленчуците и млечните артикули. Сред настояванията им са и преразглеждане на всички уведомителни писма от заявители по отношение на непозволено неверифицирани разноски за към този момент осъществени доставки по схемите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР