Държавата затъва в институционална криза, каза в предаването Тази сутрин

...
Държавата затъва в институционална криза, каза в предаването Тази сутрин
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Държавата затъва в институционална криза. Всичко е хаос и безредие

Държавата затъва в институционална рецесия, сподели в предаването „ Тази заран ” по bTV водачът на „ Движение 21 ” Татяна Дончева.

„ Държавните институции са цялостни с хора, които не са готови за работата, която им е предоставена и за която получават заплати. Цели браншове се управляват от хора, които знаят доста по-малко от подчинените си, а тези подчинени знаят доста малко за това, което им е належащо ”, посочи тя.

„ В този безпорядък и безвластие какво очаквате? Давате страната на мутрите, които да си я парчетосат, и най-после казвате: Ау, какъв смут. Днес вият като коли за спешна помощ едни публицисти, политолози и всевъзможни други, които интензивно спомагаха това да се случи – да дойдат мутрите, да се укрепят ”, уточни Татяна Дончева.

Според нея в политическата сфера „ необразованите отиват към още по-неграмотни ”.

„ И защото хората реагират като в ступор, към този момент основните политици, които редят тази работа, смятат за належащо да ви сложат на масата ЧЕЗ и да ви кажат: „ Как по този начин ще питате страната може ли да стане притежател на енергоразпространението си? Ами това е основна смяна в капиталовия климат ”. Извинявайте, само че още от Ленин е казано, че електрификацията е основно нужна на руската власт. Вие тази страна като я оставите без ток, какъв капиталов климат ще имате ”, попита Дончева.

„ Сега се ослушват и споделят: Я тук няма да скапваме на Пеевски покупко-продажбите. Защо? Защото Пеевски държи на верижка половината кабинет. „ Борисов се е натресъл в тази обстановка и той няма по какъв начин да се оправи ”, съобщи Дончева.

По думите ѝ в последните 10 години има доста сериозна кадрова рецесия в ръководството на пандизите, която се задълбочава.

Зам.-министърът, който дава отговор за пандизите, е от квотата на Патриотите. Завършил е „ История ” във Великотърновския университет, преподавал е там, взема тапия и от Юридическия факултет. По-късно взема и диплома за експерт по национална сигурност от Военната академия „ Георги Раковски ”. Не е работил нито ден, нито час в никаква система, акцентира Дончева. „ Той няма хабер от тази работа ”, посочи тя. 

„ Министърът на правораздаването няма нито ден в магистратурата. Към това сложете и пренебрежително отношение на министъра на финансите. За всички имаше пари, само че за надзирателите в пандизите и арестите нямаше. Те по този начин присмехулно се отнасят с тях, че не знам каква мотивация чакат ”, сподели още Татяна Дончева. „ Секторът е поверен на цялостни неграмотници ”, заключи тя.

Полицейските акции не стават с екшън, има си метод, по който би трябвало да се свършат, с цел да имат резултат, разяснява Дончева. „ Полицията заобикаля да стреля, имаше няколко случая на кражби на чейнджбюра и на банкомати, където стана ясно, че полицията търси хора с тежко престъпно минало, а полицията нито един път не стреля. Това значи, че те не са подготвени да стрелят. Няма по какъв начин против тежки проведени нарушители да имаш успеваемост, в случай че няма опасност, че тези хора могат да бъдат убити в престрелка. Ако те са сигурни, че полицията няма да стреля, полицията авансово е изгубила всичко ”, счита тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР