Държавата започва проверка на софтуера и хардуера във всички държавни

...
Държавата започва проверка на софтуера и хардуера във всички държавни
Коментари Харесай

Ще проверяват софтуера и хардуера във всички държавни регистри

Държавата стартира инспекция на софтуера и хардуера във всички държавни регистри след тежкия и нескончаем срив на Търговския указател.

Няма причина хората да се тормозят, че информацията е изчезнала или манипулирана, гарантира директорът на Агенцията по вписвания Зорница Даскалова, която за пръв път през днешния ден направи обществено изказване след срутва на регистъра предишния петък. Системата на Търговския указател проработи отчасти от през днешния ден като към този момент могат да се вършат информации за настоящо положение, само че към момента не са вероятни вписвания. Пълното възобновяване евентуално ще е идната седмица, допусна Даскалова. 

Все още не е ясна повода за срутва, уточни на няколко пъти тя, и посочи, че гаранциите, които дава, че няма по какъв начин да се манипулират данни, са на база " изказванията на специалистите, които работят по премахване на казуса и на наличието на ДАНС, и на Министерство на вътрешните работи в Агенцията по вписванията, които били поръчител за сигурността на информацията в регистъра, че няма по какъв начин да се манипулират данни. От на следващия ден вероятно ще могат да се правят  информации и по ЕГН, което ще разреши да се трансферират МПС-та, може би ще има и връзка със системата на държавната администрация, която има отношение по правенето на информации, свързани с компании, сподели още Даскалова.

От Българска социалистическа партия през днешния ден желаеха оставката на Даскалова и отрасловия министър Цецка Цачева поради гафа, само че Даскалова съобщи, че този въпрос сега не стои пред нея, защото тя е нужна на Агенцията по вписванията. Въпросът за нейната отговорност, за отговорността на чиновниците в Агенцията по вписванията, на компанията и на всички, които могат да са причина да се стигне до този срив, ще се търси едвам след отстраняването на повредите и едвам откакто експертите кажат защо става дума.

" Агенцията по вписванията поставя денонощни старания, с цел да бъде възобновен този търговски указател, а що се отнася до доверието, то занапред ще се възвръща във връзка с жителите и компаниите ", призна Даскалова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР