Държавата започна война с олигархията за първи път от години

...
Държавата започна война с олигархията за първи път от години
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Държавата обяви война на олигархията - на Божков и Златев! Да се готвят мобилните оператори, а медиите да не мълчат

" Държавата стартира война с олигархията за първи път от години насам. Тръгна възстановителен развой, чужд по своя обсег и мащаби – да се разбие срастването на крупния монопол с политическата власт. Но то учудващо остана отвън вниманието на обществото и медиите! ” Това съобщи в предаването „ Неделя 150 ” на БНР през днешния ден водачът на НФСБ Валери Симеонов и добави: „ Неслучайно. Когато една компания е монополист години наред – тя има пари да си купи медийно въздействие, а оттова и да подработва обществото ”.

„ Първите тежки удари против олигархията са факт, предстоят още: Първо беше нанесен удар върху хазартната империя на Васил Божков посредством закона, импортиран от НФСБ през 2018 година Тогава не бяхме подкрепени от никого, само че през днешния ден, 2 години по-късно, с поддръжката на ГЕРБ успяхме ”, сподели Валери Симеонов. След Божков идва ред на шефа на „ Лукойл  България ” Валентин Златев, а след него – и на други, добави той.

„ 80% от разпространяването на нефтени артикули е в ръцете на ръководената от Златев компания. Данъчните хранилища са в ръцете на едно сдружение. Това, в случай че не е монопол какво е? ”, коментира още Валери Симеонов. Той изрази убеденост, че инспекциите на Комисия за защита на конкуренцията ще потвърдят съществуването на монопол и картел в бранша с горивата.

НФСБ поддържа законодателните промени за  бензиностанциите и данъчните хранилища, с цел да се сложи на конкурентна основа предлагането на горива.

Валери Симеонов добави, че е почнал своята борба с „ Лукойл ” – един от най-големите замърсители в страната, надалеч преди да влезе в политиката. „ Бургазлии знаят какво значи „ Лукойл ” за тях – деца с белодробни болести ”.

Лидерът на НФСБ даде анонс за различен картел и дейности от страна страната  – при операторите на мобилни услуги. „ А 1 ”, „ Теленор ” и „ Виваком ” покачиха цените си и ги изравниха. Това е очевиден картел. С огромните облаги те се пробват да изместят кабелните оператори и интернет-доставчиците. И тук страната би трябвало да се намеси уверено, с цел да възвърне естествената конкурентна среда – нещо, което е нейно обвързване ”, разяснява Валери Симеонов.  

Валери Симеонов уточни и още един сектор с огромен сив дял - авторемонтните услуги. „ Виждали ли сте касов уред в пункт за промяна на гуми или дребен автосервиз? ”, попита той.

Лидерът на НФСБ изрази изрично противоречие с внушението на Национална агенция за приходите, че ресторантьорския бизнес е надали не незаконен. „ Вместо да дават оценки и лепят етикети на цели браншове, по-добре да си провеждат контрола и инспекциите ”, посочи той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР