Държавата вече се е свързала с всички български фармацевтични производители

...
Държавата вече се е свързала с всички български фармацевтични производители
Коментари Харесай

Борисов: Фармацевтични компании са готови да произвеждат медикаменти на хининова основа

Държавата към този момент се е свързала с всички български фармацевтични производители и те са заявили подготвеност да стартират производството на нужните лекарства на хининова основа. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на среща с националния съветник по инвазивна кардиология проф. Иво Петров, със здравния министър Кирил Ананиев и с членове на Националния действен щаб.
Министерство на здравеопазването: Забранява се износът на медикаменти на хининова основа Целта е да бъдат задоволени потребностите на българския пазар в условия на пандемия
По-рано през днешния ден Ананиев издаде заповед за възбрана на износа на сходни медикаменти.

Освен това министър председателят поддържа непрестанен контакт с китайския си сътрудник Ли Къцян във връзка с опциите за импорт от Китай на медикамента „ Хлороквин “.

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на опазването на здравето да се вземат всички нужни ограничения по отношение на обезпечаването на задоволителни количества на лекарства на хининова основа за българските жители.

По време на срещата проф. Петров рапортува на премиера за позитивния резултат на антималарийното лекарство „ Хлороквин “ при лекуването на заболели от COVID-19. Проф. Петров цитира проучвания за медикамента от Китай и Франция, съгласно които класическото антималарийно средство „ Хлороквин “ оказва намаляващ резултат върху силата на признаците и съкратява интервала за реконверсенция при зараза с ковид.
Учени от Българска академия на науките: Активен въглен от костилки от кайсии може да ни защищити от ковид Той ще бъде вложен в маски за еднократна приложимост, като по този начин ще може да се употребява дълго време
Министърът на стопанската система Емил Караниколов рапортува, че през днешния ден в министерството ще се организира среща с български производители и представители на Българска академия на науките, на която ще бъдат показани мостри на защитни шлемове и филтрите за маски, които могат да създават.

Премиерът Борисов изрази удовлетворение от готовността на българските учени и производители сами да произвеждаме защитни дрехи и материали.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР