Държавата вече има готова концепция за плащането на втората пенсия.

...
Държавата вече има готова концепция за плащането на втората пенсия.
Коментари Харесай

Държавата вече има концепция за втората пенсия

Държавата към този момент има подготвена идея за заплащането на втората пенсия. Предлагат се три разновидността - заплащане на пожизнена пенсия, на разсрочена или на еднократно изтегляне на парите от партидата , съобщи „ 24 часа ”.
Последното обаче важи единствено при прекомерно ниска насъбрана сума по партидата. Тези оферти за законодателни промени в Кодекса за обществено обезпечаване са от обществения министър Бисер Петков. Те плануват да има обезпечен размер на пожизнената пенсия, който се записва в контракта на всеки пенсионер.
Пожизнени пенсии ще могат да получават обезпечени, чиято втора пенсия би била не по-малка от 15% от минималната. Разсрочени тегления могат да изберат хората, чиито пари не стигат за пожизнена, само че са над трикратния размер на минималната. Последният вид е за хората, които са събрали най-малки суми, а цялата им сума е под 3 минимални пенсии. Те ще могат да получат парите си еднократно. Предвидени са разновидности за наследяването на втората пенсия. Първи с втора пенсия ще бъдат дамите, които през 2021 година ще навършат 61 година и 8 месеца. Те са събрали приблизително 4075 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР