Държавата възложи спешен ремонт на главен път Е79 между Монтана

...
Държавата възложи спешен ремонт на главен път Е79 между Монтана
Коментари Харесай

Започва спешен ремонт на пътя между Монтана и Видин

Държавата разпореди незабавен ремонт на основен път Е79 сред Монтана и Видин, заяви Нова телевизия.

Агенция " Пътна инфраструктура " е проверила рисковия сектор и в този момент, макар неприятните метеорологични условия, има проект за наложително деяние.

На изхода на Монтана в посока Видин и Дунав мост 2, където пътят е двулентов, без знаци и маркировки, той влиза в една лента. Именно това съгласно водачите е повода за тежките произшествия.

Само за месец 10 тира са аварирали на това място. Само в област Монтана по основен път Е79 от началото на годината са станали голям брой произшествия - 21 тежки ранени и трима починали.

Пътят сред Видин и Кулата по последни данни е един от най-опасните. Над 540 са злополуките в тази права, 21 са починалите, а над 200 са ранените.

От Института по пътища и мостове са създали оглед на тази права и са открили са, че асфалтът на околовръстния път на Монтана е изхабен.

" На околовръстния път на Монтана следва поправяне на настилката на сектор към 600 метра на обходния път на Монтана. Ремонтът ще бъде осъществен за сметка на изпълнителя на обекта ", съобщи Илия Илиев от Областно пътно ръководство - Монтана.

По думите му за повишение на сигурността на придвижването оферират ограничение на скоростта, полагането на шумна маркировка, с която в допълнение да се заостри вниманието на водачите, както и в допълнение пътна сигнализация за прекосяване от две ленти в една.

" В момента скоростта в сектора е 90 километра. Оптималната скорост, съгласно специалистите, е 70 километра ", добави той.

Извънредният ремонт няма да наложи ограничение на придвижването, твърдят от АПИ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР