Държавата в спешен порязък взима законодателни мерки срещу контрабандата. Това

...
Държавата в спешен порязък взима законодателни мерки срещу контрабандата. Това
Коментари Харесай

Държавата със спешни законодателни мерки срещу контрабандата

Държавата в незабавен порязък взима законодателни ограничения против контрабандата .

Това е резултат след незабавното съвещание в Министерство на финансите, където се събраха минстрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Цецка Цачева, основният прокурор Сотир Цацаров, шефът на Агенция " Митници " Георги Костов и ръководителите на комисии в Народното събрание Данаил Кирилов и Емил Димитров.

Миналата седмица основният прокурор Сотир Цацаров сигнализира за празноти в нормативната уредба и през днешния ден страната се сплоти.

Парламентът би трябвало оптимално бързо да стартира разглеждането на законодателни промени, които да преодолеят празнотите в Наказателния кодекс по отношение на противозаконното произвеждане на акцизни артикули , разгласи не брифинг финансовият министър Владислав Горанов. Именно от Цацаров той схванал, че са нужни законодателни промени, за по-ефективно битка с контрабандата .

Поставили сме период до края на идната седмица измененията в Наказателния кодекс да бъдат на вниманието на народните представители, разгласи правосъдният министър Цецка Цачева.
В незабавен порядък още в границите на деня експертна група в Министерство на правораздаването дружно с представители на прокуратурата и на Министерството на финансите ще изработят съответните промени.

Само посредством административно наказателните уредби не може да бъде предотвратено противозаконното произвеждане на акцизни артикули, така в страната липсва информация за нарушавания досега на инспекциите, по думите й.

Процентът на условните присъди не може да бъде мерило за наказателното произвеждане, включи се и основният прокурор. На въпрос за какво 63% от присъдите по данъчни закононарушения са условни, Цацаров разяснява: " Законът е планувал опцията за неосъждани лица да се постановява условно наказание. Това е нещо всекидневно. "

Иначе основният прокурор е удовлетворен, че настояванията му са чути . Въпросът е концепциите, желанията и волята да са облечени в подобаваща законодателна техника, добави още Сотир Цацаров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР