Държавата учредява еднолично акционерно дружество Здравна инвестиционна компания за детска

...
Държавата учредява еднолично акционерно дружество Здравна инвестиционна компания за детска
Коментари Харесай

Държавата учредява дружество за детската болница

Държавата учредява еднолично акционерно сдружение " Здравна капиталова компания за детска болница " ЕАД, оповестиха от Министерския съвет.

Целта е сдружението да поеме всички действия, свързани с организацията и контрола по построяването и стартирането в употреба на бъдещата Национална многопрофилна детска болница, която е оповестена за обект от национално значение.

Дружеството е с капитал в размер на 100 млн. лева - колкото е отредената за построяването на болничното заведение сума. Капиталът е образуван, посредством парична вноска на страната, импортирана, както следва: 30 млн. лева - все още на регистриране на дружеството; 50 млн. лева - до 1 година след вписването на дружеството; и 20 млн. лева - до 2 години след вписването на сдружението.

Средствата, нужни за създаване на Националната педиатрична болница, са планувани по бюджета на Министерство на здравеопазването за 2020 година и в Актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за интервала 2020-2022 година, регистрират от държавната пресслужба.

По този метод се основава единна конструкция, която да реализира организацията и контрола по построяването на болничното заведение до завършването ѝ като строителен обект, окомплектоването ѝ с съоръжение и здравна инсталация и привеждането ѝ в подготвеност за работа като лечебно заведение по смисъла на Закона за лечебните заведения, прецизират от Министерски съвет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР