Държавата твърдо застава зад протеста на българските тежкотоварни превозвачи на

...
Държавата твърдо застава зад протеста на българските тежкотоварни превозвачи на
Коментари Харесай

Политиците твърдо застават зад транспортните ни фирми заради закона „Макрон“

Държавата твърдо застава зад митинга на българските тежкотоварни превозвачи на 10 януари в Брюксел. Това съобщи транспортният министър Росен Желязков след извършена среща с сектора, съобщи БГНЕС.

„ Нашата цел е или реализираме нашите цели или блокираме законодателните оферти в пакта за подвижност, който следва да се прегледа в транспортната комисия на Екологичен потенциал “, безапелационен е министърът. „ Даваме си сметка, че имаме неразбираемо болшинство в Народното събрание, което би трябвало да бъде осведомено за последствията. Законодателните промени ще разделят Европа, вкарват се протекционистки ползи, които лавинообразно след транспортния бранш ще се разраснат и в други браншове на европейската стопанска система. Текстовете нарушават главните закони на Европейския съюз “, предвижда Желязков.

„ Това е въвеждане на двоен стандарт и кражба на бизнес. Пряко заетите в сектора са 150 хиляди българи. Като се включат и техните фамилии над 500 000 души ще се принудят да емигрират в други страни от Европейски Съюз “, означи евродепутатът Ангел Джамбазки. Протестът в Брюксел ще се състои от два лъча- единият е българският, а другият ще бъде образуван от румънски и поляци, латвийци и литовци. Евродепутатът Андрей Новаков съобщи, че приготвят различни текстове в измененията в европейското законодателство. С тях българските евродепутати оспорват концепцията водачите да се връщат на две седмици в България, както и да отпадне предлагането да се забрани на водачите да спят в кабината на камионите.

От сектора са безапелационни, че това няма да е единственият митинг и ще има още идващите дни,според превозвачите, са основни за българския транспортен бизнес.На 10 януари българският транспортен бизнес провежда митинг в Брюксел. Това се случва за първи път. Следващите дни и седмици ще бъдат основни за бранша в България. Това съобщи изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев след извършена среща по отношение на поправките в пакта за подвижност. С два чартърни полета сутринта на 10 януари ще отлетят за Брюксел 360 водачи, проведени от Съюза на интернационалните превозвачи у нас, с цел да вземат участие в митинга на пл. „ Люксембург ”. Транспортните превозвачи ще стачкуват до момента в който в транспортната комисия на Европейския парламент се гласоподават текстове, против които възразяват нашите превозвачи. Арабаджиев отхвърли да разкрие по какъв начин тъкмо ще премине митингът, както и какъв брой български компании ще участват на площада.

„ Всички сме единомислещи, че това е национална идея и интерес. С общи старания би трябвало да не допуснем тези протекционистки, лобистки текстове да унищожат един от най-работещите бизнеси в страната Браншът е уверен, че с промените в пакета няма никакъв обществен резултат за лидера на всеки три или четири седмици както е записано да се връщат в “ експлоатационния център на превозвача по страната на регистрация “. Това значи, че нашите превозвачи би трябвало да се приберат до България, без значение, че компанията може да има бази в Европа. Друг текст, против който стачкуват нашите компании, е „ равно възнаграждение за един и същи труд, на едно и също място “. Това значи водач, който е от избрана страна да получава минималната ставка за съответната страна.

Битката продължава, нещата са доста динамични, непрестанно се прибавят и махат текстове. Като образец докладчиците са върнали за наново прегласуване дали транспортното средство да се връща вкъщи “, разяснява в изявление за БГНЕС изпълнителният шеф на Камарата на автомобилните превозвачи в България Димитър Димитров. В Брюксел ще бъдат единствено тежкотоварни превозвачи, рейсовете няма да се включват в митинга, само че напълно поддържат сътрудниците си. Браншът е в подготвеност всеки един миг да излезе на улицата, когато се наложи, съобщи ръководителят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова, която също е уверена, че измененията в пакта ще доведат до срив в приходите на стопанската система ни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР