Държавата трябва се намеси решително и да защити бъдещите и

...
Държавата трябва се намеси решително и да защити бъдещите и
Коментари Харесай

Волт настоява държавата да защити майките от некоректни работодатели

Държавата би трябвало се намеси уверено и да отбрани бъдещите и сегашни майки от неточните работодатели. За това прикани Маргарита Кръстева, осма в листата на партия Волт за европейските избори.
„ Голяма част от работодателите в България дискриминират своите подчинени в детеродна възраст. Очакват от тях безкористно държание и цялостна отдаденост, само че в това време не съблюдават законите. Фрапиращото е, че доста дами не търсят правата си, тъй като ги е боязън, че ще останат без работа. И това се случва във всички сфери на заетостта “, показва Маргарита Кръстева.
Именно заради тази причина кандидатката на Европейска партия Волт е съсредоточила напъните си върху равноправието на половете и по-конкретно - отбрана на обществените и стопански права на дамите.
Кръстева има вяра, че ситуацията може да се усъвършенства само посредством лостовете на Европейския съюз, които се ползват повече от сполучливо в западните страни. Убедена е, че сходни механизми ще върнат уважението към работещите майки и ще им обезпечат заслужен живот. Предлага и съответни решения – въвеждане на данъчни облекчения за фирмите, които наемат бременни дами или майки на дребни деца. Друг потребен ход би бил основаването на „ детски ъгъл “ в офисите.
„ По този метод страната може да отстрани втората година от майчинството, а майките ще бъдат подтиквани да се върнат на работа, като в това време ще са спокойни, че детето им е покрай тях и е обгрижвано по допустимо най-хубавия метод. При положително предпочитание няколко компании могат да си партнират и да построяват общи детски кътове. Това може да се случи и по европейски фондове “, безапелационна е Маргарита Кръстева.
Анализи показват, че огромна част от майките биха предпочели сходен вид пред опцията да получават 380 лева месечно през втората година от майчинството си.
От Европейска партия Волт считаме, че сходен метод ще се отрази позитивно на бизнес средата, където има рецесия за фрагменти и в това време дамите ще имат повече кариерен опит и няма да се откъсват за дълго време от работната атмосфера като цяло. Не на последно място - ще помогне в битката с демографската рецесия, която се обрисува като жизненоважен за нацията проблем и всеки свободно ще може да има дете без да се опасява, че ще загуби работата си.
По думите на Кръстева е от извънредно значение страната да предложи положителни условия за вложения и отвън София, което ще спре хипер потока към столицата. За задачата обаче в провинцията би трябвало да има почтено възнаграждение, положително опазване на здравето, детски градини и среда за развиване на просвета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР