Държавата трябва добре да помисли дали има полза от това

...
Държавата трябва добре да помисли дали има полза от това
Коментари Харесай

ГЕРБ се оляха тотално: Налагат цензура на филмите!

Държавата би трябвало добре да намерения дали има изгода от това да финансира разнородни филми и сериали, или нейният интерес е да дава пари единствено за позитивни и имиджови продукции. Останалите трябвало да се вършат преди всичко с частни средства. Това сподели депутатът от ГЕРБ Тома Биков в комисията по просвета и медии при гласуването на първо четене на измененията в Закона за филмовата промишленост.

Законопроектът е направен от Министерския съвет и към този момент бе признат от кабинета при започване на октомври. Ако той бъде дефинитивно одобрен от Народното събрание, България ще вкара скица за подкрепяне на вложенията в киното. Подобни стратегии към този момент са направени и признати в разнообразни страни от Европейски Съюз, както и във всички балкански страни.

Според Биков, в случай че решат да дават пари за развиване на кино изкуство, политиците имат право отсреща да желаят продукциите да показват България в положителна светлина. Той даде за образец Турция, където държавното управление правело сериозна външна и вътрешна политика посредством снимането на турски сериали. Като образец в противоположната посока депутатът уточни поредицата "Под прикритие " на Българска национална телевизия. Сериалът бил изработен с публични средства и бил продаден на няколко континента, само че създавал неприятен имидж на страната.

"Трябва добре да помислим дали желаеме да плащаме от бюджета, с цел да виждаме по какъв начин България се свързва с престъпност, проституция, трафик на опиати и така нататък Не желая да бъда свестен неправилно, "Под прикритие " бе сериал с добра актьорска игра, положително снимане и т.н, само че съгласно мен в такива продукции би трябвало да влагат частни компании, а пък страната би трябвало да сложи свои условия ", разяснява той, написа "Сега ".

Проектозаконът на Министерския съвет бе признат с цялостно единогласие от комисията с ръководител Вежди Рашидов. От Българска социалистическа партия разясниха, че сред първо и второ четене ще изискат преправка на някои от текстовете и ще създадат свои оферти.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР