Държавата трябва да се върне в малките градове и села,

...
Държавата трябва да се върне в малките градове и села,
Коментари Харесай

Вицепрезидентът призова за специален план за развитие на пограничните региони


„ Държавата би трябвало да се върне в дребните градове и села, с по-голяма грижа и внимание. Необходим е специфичен проект за развиване на пограничните райони. Инвестиции, постоянна стопанска система, образовани хора и експерти са гаранция за сигурността на България, за безвредната външна граница на Европейския съюз. “ Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в град Болярово. Вицепрезидентът бешв посетител на честването на 45-годишнината от оповестяването на обитаемото място за град.

Илияна Йотова се обърна към жителите на Болярово с думите: „ Днес съм тук, с цел да ви кажа, че не сте забравени и в лицето на президентската институция имате най-големите съдружници. Трябва ни ясна визия за дребните общини, по какъв начин ще ги развиваме, по какъв начин ще задържим хората тук, по какъв начин ще върнем младите “. Жителите на Болярово споделиха с вицепрезидента болката си от обезлюдяването на района. Все повече младежи търсят по-добър живот в по-големите общини или в чужбина.

По думите на вицепрезидента Йотова през днешния ден най-голямата и сплотяваща идея би трябвало да бъде съвременна и просперираща България. „ Трябва да решим в каква посока ще развиваме страната. Селско стопанство, туризъм, високи технологии? Трябва да посочим няколко целта за идващите години и да работим по тях “, съобщи Илияна Йотова.

„ Тази идея ще бъде сполучлива единствено когато работим всички дружно и се стремим същински към единство. Когато сме отдадени един на различен, а не всеки да се избавя поединично. Когато сме уверени, че дружно пишем биографията на един народ и една страна, а не своята лична “, посочи вицепрезидентът.

По думите на Илияна Йотова неслучайно ден след Съединението Болярово празнува своя празник. „ Вие сте образец за това по какъв начин с общи старания – на хората и на ръководството, се реализират резултати “, уточни вицепрезидентът. Илияна Йотова поздрави кмета Христо Христов за напъните, които поставя за развиването на общината.

Според вицепрезидента повече от всеки път имаме потребност да черпим мощ и самочувствие от велики моменти като Съединението на Княжество България и Източна Румелия, с цел да градим общото си бъдеще с убеденост и религия в капацитета ни. „ Съединението е един от историческите образци, който споделя, че когато сме дружно, съумяваме, даже да изглеждаме обречени “, уточни Илияна Йотова.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР