Държавата трябва да се погрижи не само за здравето, но

...
Държавата трябва да се погрижи не само за здравето, но
Коментари Харесай

Президентът: Ще мине тази криза и пак ще забравим, че има възрастни хора

Държавата би трябвало да се погрижи освен за здравето, само че и за оцеляването на хората у нас – по време на пандемията, само че и след нея. Това акцентира в ефира на bTV президентът Румен Радев. Той беше безапелационен, че рецесията крие съществени опасности за страната ни дори и откакто преборим COVID-19.

„ Стана съвременно и непрестанно се приказва за гибел – хората са затворени и гледат от екрана гибел: през днешния ден толкоз починали в България и по света, гибел се лее отвред. Искате ли да си поговорим малко за гибел? Хората претръпнаха. Като президент, не желая да разделям живота и гибелта на българите единствено на българи, умряли от ковид и всички останали да ги забравим (…) Ще мине тази рецесия и отново ще забравим, че има възрастни хора, а те имат потребност от държавна поддръжка “, съобщи президентът.
Радев: Не одобрявам Борисов да гради облика на избавител върху страха от трупове и морги Не одобрявам и моралния апел на хора, които трансфораха дарителството в политически фарс, който се разиграва в Народно събрание, съобщи президентът
По думите му би трябвало да се обезпечат „ обикновени условия, най-малко да не гладуват “.

Президентът обърна внимание на безработицата и ограниченията против нея. „ В момента, в който излезем (от изключителното положение), заради обстоятелството, че закъснявам с поддръжката на хората в потребност – семействата, дребния и междинния бизнес, другите страни, които към този момент го направиха, ще са надалеч пред нас във възобновяване “, предизвести Радев.
Румен Радев: Никога не съм казвал да падат незабавно рестриктивните мерки Изоставаме със социално-икономическите ограничения, предизвести президентът
Според него това ще докара до едно – всеобща емиграция: „ На тази демографска злополука, в която бяхме преди влизането в тази рецесия ни остава тя да се задълбочи след излизането “.

„ Аз не приказвам за хеликоптерни пари, т.е. да ръсиш на всеки. Има механизми за целеустремено финансиране на най-уязвимите групи, на дребния и междинния бизнес, това е най-застрашеното “, акцентира президентът.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 618 25 24 48 Света 1 543 563 25 603 90 954 342 415 Заразени* Нови Починали България 618 25 24 Света 1 543 563 25 603 90 954
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР