Държавата трябва да помогне на футболните клубове да развиват адекватно

...
Държавата трябва да помогне на футболните клубове да развиват адекватно
Коментари Харесай

Розентал: Държавата трябва да развива младите футболисти

Държавата би трябвало да помогне на футболните клубове да развиват съответно и професионално школите си. По този метод те ще бъдат конкурентноспособни във мощните шампионати, а българският народен тим още веднъж ще реализира триумфи, както при започване на 90-те години на ХХ век.

Мнението е на някогашния футболист на " Тотнъм " и първенец от 1990 г на Англия с " Ливърпул " Рони Розентал. Днес един от най-известните израелски играчи се занимава с откриването на млади гении, като работи с клубове и у нас.

" В България постоянно е имало надарени футболисти, само че, в случай че би трябвало да бъда почтен с вас, несъмнено сте изгубили превъзходството, която имахте преди 20-30 години или по мое време. Тогава България оферираше доста повече футболисти на европейския пазар в сравнение с през днешния ден, само че аз имам пояснение за това. Този проблем съществува освен в при вас, само че го има и в доста други страни в това число и в моята страна Израел ", безапелационен е той.

Снимка: bTV

Розентал има и формула, по която това да се промени.

" Всичко се свежда до неналичието на вложения в младите футболисти и академиите. Именно там би трябвало да се концентрираме. Това би трябвало да се промени. Само българските футболисти могат да играят за България и би трябвало страната да се концентрира върху тяхното развиване. Според мен вашата страна би трябвало да има повече изходящи прехвърляния на футболисти. Вие имате положителни играчи отвън България, само че знам, че в случай че България има повече играчи в топ шампионатите на Европа, тогава националните ни тимове ще бъдат доста по-добри и по-силни ", съобщи той.

Снимка: bTV

А по какъв начин някогашният футболист на " Ливърпул " вижда положението на мърсисайдци през днешния ден? Отговорите от него в студиото преди мача реванша на отбора против " Реал " Мадрид от четвъртфиналите на Шампионската лига през днешния ден (14 април) директно по bTV Action и RING от 21:30 ч.!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР