Държавата трябва да помага и да бъде при хората. Това

...
Държавата трябва да помага и да бъде при хората. Това
Коментари Харесай

Стефан Янев: Партиите трябва да направят всичко възможно да имаме стабилно правителство

Държавата би трябвало да оказва помощ и да бъде при хората. Това съобщи министър-председателят Стефан Янев в с. Забърдо като се срещна на място с ремонтирания път за туристическата дестинация „ Чудните мостове “. Правителството подкрепя финансово възобновяване на пропадналия път към обекта в резултат на поройните дъждове предишния месец.

Премиерът Стефан Янев разяснява настоящата политическа обстановка, като уточни, че в този миг са нужни поредност и изясненост в политическото държание на партиите. Министър-председателят прикани да не се бърза с прогнозите и със сюжетите в подтекста на връчването на първия изследователски мандат, а да се запасим с самообладание и мъдрост. Той акцентира, че е належащо да изчакаме парламентарно показаните политически сили да свършат своята работа. Те би трябвало да създадат всичко допустимо България да има стабилно, устойчиво и обезпечено с поддръжка от Народното събрание държавно управление.
По отношение на готовността за нови избори на есен министър председателят означи, че теоретично и на практика страната е подготвена когато и да е. " Разбира се, изборите костват и пари, и в тази връзка през вчерашния ден на изключително съвещание Министерският съвет одобри предложение за Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет, в който са планувани пари и за избори през есента. " Министър-председателят изрази вяра, че Народното събрание ще има нужното време и предпочитание да се занимае с този въпрос.

Стефан Янев акцентира, че партиите би трябвало добре да обмислят своето държание, като вземат поради обещанията, които са дали пред гласоподавателите си, тъй като от това зависи опцията да сформират държавно управление, което да има постоянна поддръжка. Дали това ще стане, е рано да се каже. " В момента това, което виждам, е, че най-голямата партия, която е с електорална тежест, непозволяваща да осъществя независим мандат, наложително би трябвало да търси други партии, които да я поддържат. " Премиерът акцентира, че на процедура тя, най-малко във връзка с общественото си говорене, употребява ултиматуми, което е контрапродуктивно към този миг.

Кметът на с. Забърдо Валентин Черпоков изрази признателност към министър-председателя Стефан Янев за незабавното обезпечаване на парите за ремонта на пътя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР