Държавата трябва да ни предостави достатъчно правомощия, за да можем

...
Държавата трябва да ни предостави достатъчно правомощия, за да можем
Коментари Харесай

НСОРБ настояват за повече правомощия в сферата на обществения ред

Държавата би трябвало да ни даде задоволително пълномощия, с цел да можем ние освен да установяваме проблеми, само че и да имаме и контролни функционалности. Това сподели пред БНР Силвия Георгиева – изпълнителен шеф на Националното съдружие на общините (НСОРБ).

"Общината няма съвсем никакви механизми да реагира – нито да задържи извършител, нито даже да му изиска персонална карта. Не можем да вършим сами инспекции даже за адресна регистрация, без на тези инспекции да участва служител на реда. Нашите чиновници нямат право да изискват персонални документи. Нямаме такава общинска полиция, каквато има в множеството западни страни и други европейски страни “, изясни Георгиева в предаването "Преди всички ".

Тя акцентира, че повече от 10 години оферират смяна в закона, която да даде повече пълномощия в областта на публичния ред. Има и импортиран законопроект в Народното събрание по тематиката още от предходната година.

По въпроса за самонастаняването още веднъж имаме лимитирани пълномощия, означи Силвия Георгиева.

"Не одобряваме сходни упреци, че гледаме обстановката в профил ", безапелационна е тя по отношение на напрежението в Габрово.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР