Държавата трябва да инвестира повече в инфраструктура за зимните спортове.

...
Държавата трябва да инвестира повече в инфраструктура за зимните спортове.
Коментари Харесай

Държавата да инвестира повече в инфраструктура за зимни спортове, призова олимпийският комитет

Държавата би трябвало да влага повече в инфраструктура за зимните спортове. Този апел пристигна от заместник-председателя на Българския олимпийски комитет (БОК) Любомир Ганев след общото заседание, на което беше одобрена делегацията за зимните игри в Пьонгчанг.

" Ние на първо място би трябвало да се постараем да създадем оптимално положителни условия за нашите спортисти, изключително в зимните (спортове). Защото виждате, че в случай че приказваме за спортовете от лятната олимпиада - строят се нови зали, модернизират се игрища, построяват се нови площадки, където хората могат да спортуват, надлежно да натрупат този опит и да имат късмет да станат положителни състезатели ", сподели Ганев.

" Докато при зимните спортове изоставаме. Много години не се вършат нови инфраструктури - било то заради това, че някой стачкува, или тъй като по този начин са признати законите. Не единствено в този момент, само че и в идващите години би трябвало да създадем по-добра инфраструктура и да дадем опция на всички тези хора, които желаят да практикуват зимни спортове - повярвайте ми, те не са по никакъв начин малко - да им създадем такива условия, че да може от тях да се раждат бъдещи първенци като Сани Жекова и всички наши спортисти заслужили. Да имаме повече участници на олимпиадата, тогава и шансът за орден става доста по-голям. "

Наскоро Ганев приветства решението на кабинета да утвърди поправките в проекта за Пирин, позволяващи строителство в парка. Тогава той написа под обява на министъра на спорта Красен Кралев: " Всички спортуващи поддържаме построяването на втори въжен превоз на Банско. "

Според Ганев нещата са взаимно свързани. " Няма по какъв начин да искаш медали, в случай че не успеем да създадем условия за нашите спортисти. Правим всичко допустимо да се издейства повече внимание и на зимните спортове. Това също е олимпиада - с идентичен статут с лятната олимпиада и няма по какъв начин да се разделят. При нас зимата е единствено два-три месеца и по тази причина е нужно да има повече инфраструктура. Това е моето мнение ", съобщи той.

След изявлението му ръководителят на БОК Стефка Костадинова съобщи: " Правилно. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (32)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР