Държавата срещу домашното насилие. В този час четири министерства обявяват

...
Държавата срещу домашното насилие. В този час четири министерства обявяват
Коментари Харесай

Държавата набеляза 15 мерки за борба с домашното насилие

Държавата против домашното принуждение. В този час четири министерства афишират по какъв начин ще се борят с експанзията след вълната от случаи, излезли нескрито, провокирали митинги, оповестява БТВ.

" Продължава страната да афишира част от ограниченията, които са свързани със отбраната на жертвите на домашно принуждение както и предварителна защита на сходни прояви в цялата страна. Премиерът Николай Денков съобщи, че са набелязани общо 15 ограничения, които ще работят през разнообразни интервали и времена, с цел да може в последна сметка институциите в страната да могат да координират дейностите си и те да дадат резултат. Тези ограничения, които в този момент ще бъдат препоръчани, ще стане ясно след месец по какъв метод са дали резултати. Тези ограничения са свързани с работа със фамилията, работа с децата, обезпечаване на психолози в детските градини и учебните заведения и най-много предварителната защита във връзка с експанзията в учебно заведение както против възпитаници и деца, по този начин и против родители. Също по този начин страната съобщи, че ще се стреми към развиване на положителна просветителна среда. За задачата ще се сътвори работа на психолозите в учебни заведения, които има проблематични звена, също по този начин в цялата страна ще се създаде мрежа от профилирани услуги, които да работят с родители, деца и възрастни хора, които биха могли да бъдат евентуална жертва на домашно принуждение или експанзия на пътя.

Мерките са разграничени в разнообразни министерства - просветителното, общественото, Министерство на вътрешните работи и резултатът от тях ще бъде поетапен, тъй че след месец премиера се ангажира да осведоми обществеността за всичко маркирано към днешна дата ", сподели репортерът на БТВ от Министерския съвет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР