Държавата смята да увеличи броя на доставчиците на енергия на

...
Държавата смята да увеличи броя на доставчиците на енергия на
Коментари Харесай

Държавата мисли за повече играчи на енергийната борса

Държавата счита да усили броя на доставчиците на сила на борсата. Това ще стане със законодателни промени, които към този момент се разискват в Народното събрание. Това заяви по време на енергиен конгрес в София зам.-председателят на комисията по енергетика Валентин Николов, съобщи БГНЕС.

Причината за увеличение на броя на доставчиците се прави поради свадите с дефицита на ток за бизнеса, което докара до подозрения за далавера с цената и шокови поскъпвания до 300% в сегмента „ Ден напред “.

Валентин Николов също поддържа тезата на енергийния министър Теменужка Петкова и ръководителят на КЕВР Иван Иванов, че на борсата се оферират най-ниските цени по отношение на тези в района. Като за образец Николов уточни, че през вчерашния ден индустриалният ток се е търгувал по 42 евро за мегават част спряно 90 евро в Румъния.

Не по този начин обаче мисли бизнесът, чиито представители от КРИБ разясниха изказванията като „ опашати неистини “. Като част от решението на казуса с индустриалния ток на борсата Николов вижда в обезпечаване на спомагателна сила и от ВЕЦ-овете през зимните месеци.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР