Държавата ще си оттегли исканията за спиране на двете дела

...
Държавата ще си оттегли исканията за спиране на двете дела
Коментари Харесай

Държавата си оттегля исканията за спиране на делата за Царска Бистрица и Врана

Държавата ще си отдръпна настояванията за прекъсване на двете каузи за " Врана " и " Царска Бистрица ". Това стана ясно от изказвания на правосъдния министър Цецка Цачева и министъра на районното развиване Николай Нанков.

Те оповестиха мнението на работната група, основана във връзка царските парцели. Тя е почнала работа на 31 октомври, откакто в Народното събрание тогавашният началник на Народното събрание Димитър Главчев, министър председателят Бойко Борисов и омбудсманът Мая Манолова е получено писмо от Симеон Сакскобургготски да се откри решение по въпроса с парцелите.

Становището на работната група е, че изпълнителната власт не може да се меси в работата на съда, а единственото решение е основаването на нов закон, което е единствено от компетенцията на Народното събрание. Поради тази причина, страната ще отдръпна настояването за прекъсване на " Царска Бистрица " и " Врана ", което бе импортирано поради работата на работната група. Делото за " Врана " е планувано за края за 8 май следващата година.

Преди настояването за прекъсване обаче, една от ответничките по него е умряла, тъй че то не бе наранено от това искане. На брифинга стана ясно още, че досега страната е изплатила адвокатски възнаграждения 1 008 000 лв. по делата за парцелите, 1 400 000 лв. по делото за горите, което продължава на 30 март 2018 година в Софийски областен съд. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР