Държавата ще се опитва да надуе цената на тока, като

...
Държавата ще се опитва да надуе цената на тока, като
Коментари Харесай

Цената на тока скача заради изкуствен дефицит

Държавата ще се пробва да надуе цената на тока, като провокира изкуствено недостиг, алармира нуклеарният специалист инж. Георги Котев.
„ Държавните предприятия не са предложили ток за идната 2020 година Не оферират най-вероятно поради желанието в последния миг да се надуят цените. Създава се неестествен недостиг. Ако на фурната има 50 хляба, а опашката е от 100 индивида, хлебарят ще ги продаде на двойна и тройна цена.
Държавата през 2015 година е поела ангажимент на всеки час да обезпечава минимални количества електрическа енергия. Според мен, не го прави. Изпълнявала си е отговорностите от средата на предходната година, само че от септември 2018 година е почнала да понижава количествата”, изясни нуклеарният специалист.
Котев сподели още, че два пъти е желал от енергийния министър Теменужка Петкова да разгласи какво количество електрическа енергия предлага страната, само че тя не го е направила. „ Задълженията не ни се дават, както и действителните предлагания. Може да се окаже, че в часовете, когато няма търсене, предлагането е голямо”.
Инж. Котев разгласи, че с облагата от изкуствено надутите цени на тока се заплащат нездравословните излъчвания на Топлоелектрическа централа „ Марица изток-2”, вместо да се потърси метод те да бъдат понижени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР