Държавата ще се опита да си върне 4.5 милиона лева

...
Държавата ще се опита да си върне 4.5 милиона лева
Коментари Харесай

Държавата търси 4.5 млн. лева от нарушителите с къщите за гости

Държавата ще се опита да си върне 4.5 милиона лв. от притежателите на къщи за посетители, които са позволили нарушавания по програмата, заяви земеделският министър Десислава Танева пред бТВ. За две седмици земеделското министерство е проверило към 300 къщи и е открито, че 15 от тях въобще не посрещат туристи. Те ще би трябвало да върнат цялата инвестиция.

Танева оповестява, че по-леки нарушавания са открити в 74 къщи за посетители. Финансовата промяна при тях ще е сред 5 и 15%, сподели министър Десислава Танева.

След инспекцията стана ясно още, че предприемач, непосредствен до кмета на Велинград, също ще би трябвало да връща пари. Нередности не са открити в къщите за посетители, свързани с двама общински кметове в Луковит и Долна баня, оповестява бТВ.

Къщата, издигната върху парцел на някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев в региона на Сандански, също е измежду тестваните. Установено е дефинитивно, че тя не действа като къща за посетители. Манолев подаде оставка, откакто казусът бе оголен при следствие на “Биволъ “

Всички данни от инспекцията на министерството ще бъдат предадени на прокуратурата, сподели още земеделският министър. Бенефициентите от своя страна ще би трябвало да върнат парите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР