Държавата ще разглежда възможностите за монтиране на фотоволтаични централи (ФЕЦ)

...
Държавата ще разглежда възможностите за монтиране на фотоволтаични централи (ФЕЦ)
Коментари Харесай

Проучват възможностите за монтиране на фотоволтаици в българските пристанища за обществен транспорт

Държавата ще преглежда опциите за монтиране на фотоволтаични централи (ФЕЦ) в пристанищата за публичен превоз в Бургас, Варна, Русе и Лом, което да понижи значително разноските за елетроенергия. 

Предстои Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура " (ДППИ) да подписа контракт с реализатор по оповестената при започване на август тази година социална поръчка, съобщават от предприятието. След изтеклия период на обявлението за реализатор е определено акционерното сдружение " Би-Пауър ". 

" Към момента се изчаква 10-дневният период за обжалване по реда на Закона за публичните поръчки пред Комисията за защита на конкуренцията. При липса на такова ще се пристъпи към подписване на контракт с изпълнителя ", прецизираха от ДППИ след питане на Българска телеграфна агенция. 

Изпълнителят на обследването ще би трябвало да изготви обстоен отчет, в който да бъдат избрани постройките и площите, подобаващи за монтиране на фотоволтаични централи. В взаимозависимост от резултатите от обследването ще се дефинира дали е стопански оправдано построяването на такива в държавните пристанища, прецизираха от " Пристанищна инфраструктура ".

Средствата за осъществяване на обследването са в размер на 180 000 лв. и ще бъдат обезпечени от бюджета на ДППИ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР