Държавата ще приложи безкомпромисно политиката никой в класната стая без

...
Държавата ще приложи безкомпромисно политиката никой в класната стая без
Коментари Харесай

Никой в класната стая без маска в Гърция от 14-и

Държавата ще приложи безкомпромисно политиката " никой в класната стая без маска ", съобщи пред телевизия Скай гръцката министърка на образованието Ники Керамеос във връзка вчерашното решение образователната година да стартира на 14 септември.

" Маската е наложителна в учебните заведения. Никой няма да влиза в класната стая без маска. Нито възпитаник, нито преподавател, нито родител, нито който и да било ", съобщи Керамеос.

Тя посочи, че в случай че бъде открит случай на ковид в учебно заведение, съответната паралелка ще приключи занятията и ще бъде осъществено тестване за възможни инфектирани. Ако инфектираният е преподавател, а не възпитаник, е допустимо да бъдат затворени повече паралелки. При внезапно повишаване на случаите в избран район може да бъде затворено цяло учебно заведение, а учениците да преминат на отдалечено образование.

За решението за отсрочване на началото на образователната година с една седмица, министърката изясни, че случаите през август значително са били свързани с асимптоматични носители на ковид. Затова е било решено, че е значимо да се изчака завръщането на хората от ваканционни пътувания, да не се придвижват два-три дни преди началото на образователната година и да бъде обещано време за стабилизиране на епидемиологичната картина.

Вчера представителят на държавното управление Пецас прикани родителите да се завърнат неотложно от отмора и при опция да се самоизолират най-малко за седмица, с цел да не станат разпространители на вируса.

Средният брой възпитаници в паралелка пред идната образователна година ще бъде 17, а в Атина и Солун - 20. Междучасията ще са по друго време, с цел да не се събират доста деца. Учителите ще съблюдават спазването на отдалеченост и ограниченията.

Финансират се с над 100 милиона евро стратегиите за извънкласно образование, с цел да се освободят от обвързване родственици да се грижат след обяд за децата. Под цялостна възбрана са всички екскурзии и развлекателни събития, както и спортни надпревари за учениците.

Назначават над 4500 учители за потребностите на новата стратегия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР