Държавата ще предостави всички необходими финансови средства толкова дълго, колкото

...
Държавата ще предостави всички необходими финансови средства толкова дълго, колкото
Коментари Харесай

Франция задейства всички финансови ресурси за спасяване на икономиката


Държавата ще даде всички нужни финансови средства толкоз дълго, колкото трае рецесията, с цел да избегне потъването на стопанската система, обвързвано с пандемията. Това разгласи френският финансов министър Брюно Льо Мер пред в. " Журнал дю диманш ".

Предпочитаме през днешния ден да натрупаме дълг, само че да избегнем крушението, вместо да оставим да бъдат разрушени цели браншове на стопанската система, акцентира министърът. Той добави, че за последните десетина дни 20 милиарда евро заеми, обезпечени от страната, са били поискани от над 100 000 предприятия. Френската страна разгласи, че ще подсигурява до 300 милиарда евро банкови заеми, което е към 15% от Брутният вътрешен продукт на страната.

Освен това 5 милиона чиновници се употребяват от правото на частична безработица и за три дни 450 000 предприятия са поискали помощ от фонда за взаимност. Фондът за взаимност, основан от страната, планува най-много 1500 евро обезщетение за дребните компании, при които има минимум 50 % спад на оборота спрямо месеците март и април 2019 година, плюс помощ от 2000 евро за всеки обособен случай на компании, застрашени от банкрут.

Брюно Льо Мер заяви, че е предал на президента на Франция и на премиера лист на двайсетина стратегически компании, които са с отслабени позиции поради рецесията и е предложил решения за тяхното подкрепяне - обезпечени заеми, увеличение на дяловия капитал, рекапитализация и като последна мярка - национализация.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР