Държавата ще помогне финансово на Община Перник да закупи от

...
Държавата ще помогне финансово на Община Перник да закупи от
Коментари Харесай

Сградата на Минната дирекция в Перник ще остане общинска, увери кметът

Държавата ще помогне финансово на Община Перник да закупи от Национална агенция за приходите емблематичната за града постройка на Минната дирекция, която е оповестена на търг от приходната организация. Такова увещание е получил кметът на Перник Станислав Владимиров, съобщи самият той в " Денят стартира ".

Владимиров благодари на съгражданите си и на представителите на всички политически сили в града за бързото обединяване към идеята със постройката на Минната дирекция.

" Отдавна не сме привикнали да виждаме партиите да се обединят към идея - всички събираха подписи за постройката на Минната дирекция. Надявам се тази постройка да не последва образеца на Тютюневите хранилища в Пловдив. Това е памет освен на Перник, само че и на страната, тъй като мината е давала огромна част от Брутният вътрешен продукт, с мината в Перник и репарациите сме изплащали. От президентството и Министерски съвет поеха ангажимент, че казусът ще бъде решен в положителна посока и Перник ще получи целево финансиране от страната, което след това ще се върне в назад Национална агенция за приходите. Сградата ще стане обществена. Ще има събития, ще бъде музей, културен център, даже сватби могат да се вършат в нея, тъй като тя в действителност е неповторима ", съобщи Владимиров.

Кметът сподели още, че финансовите параметри на общината са положителни и тази зима не се чакат ограничавания в уличното осветяване или отоплението в публичните здания. Обмисля се и покачване на заплатите в администрацията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР