Държавата ще положи всички усилия, доколкото позволява законът, да се

...
Държавата ще положи всички усилия, доколкото позволява законът, да се
Коментари Харесай

Борисов свиква Горанов и КФН заради фалита на „Олимпик”


Държавата ще постави всички старания, доколкото разрешава законът, да се помогне на клиентите на кипърската застрахователна компания „ Олимпик “, която е в разпродажба. Това заявява министър председателят Бойко Борисов през вчерашния ден при посещениетоси в Стара Загора.
Днес министър председателят привиква среща с финансовия министър Владислав Горанов и управлението на Комисията за финансов контрол (КФН), с цел да обсъдят обстановката по проблема.
Борисов ще предложи българските евродепутати да изискат и смяна на европейското законодателство, касаещо контрола на такива компании. Премиерът се притеснява, че банкрутът на „ Олимпик” може да се трансформира в рисков казус.
„ Така или другояче това би било рисков случай - ние ще им помогнем с адвокати и с каквото можем доколкото разрешава законът”, даде обещание Борисов, само че посочи категорично, че страната няма да заплаща.
„ Държавата е на данъкоплатците. И когато кажем страната да помогне, това значи, че на всеки от налога, нашия, отделяме за тази сфера. Това значи всеки поданик да извади и да заплати на тези, които са плащали с 20-30% по-евтино застраховки „ Гражданска отговорност”, съобщи министър председателят.
По-късно думите му бяха атакувани от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. В обществената мрежа тя разгласява мнение, че изказванието му не е истина, тъй като „ парите би трябвало да бъдат взети от гаранционните фондове, а тези пари са от самите застрахователни дружества”.
Фалитът на застрахователна компания „ Олимпик “ остави близо 200 000 души без застраховката „ Гражданска отговорност”./Дарик
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР