Държавата ще плаща специализациите на младите лекари, но те ще

...
Държавата ще плаща специализациите на младите лекари, но те ще
Коментари Харесай

Младите лекари ще специализират на държавна издръжка срещу 3 г. работа у нас

Държавата ще заплаща специализациите на младите лекари, само че те ще са длъжни да работят 3 години в България, в противоположен случай ще връщат парите за образованието си. Това плануват дефинитивно признатите и обнародвани в Държавен вестник промени в наредбата на специализациите на здравното министерство.

Идеята на измененията е страната да поеме контрола върху обезпечаването на нужните фрагменти в опазването на здравето, защото в този момент няма опция да влияе, когато се откри дефицит на избрани експерти.

Досега заплащането за лекарите-специализанти беше за сметка на бюджетите на лечебните заведения и заради финансови компликации доста от тях въобще не афишират места за специализанти.

Държавата заплаща специализацията против 3 година работа у нас

С измененията младите лекари, които специализират на държавна прехрана, ще би трябвало да работят 3 години в определени от тях лечебни заведения, като ще могат да избират всред лечебни заведения, препоръчани от Министерство на здравеопазването. Ведомството от своя страна ще може да включва в листата лечебни заведения, в които има открит дефицит на избрани фрагменти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР