Държавата ще отпусне близо 3 млн. лева за увеличение на

...
Държавата ще отпусне близо 3 млн. лева за увеличение на
Коментари Харесай

Държавата ще отпусне 3 млн. лв на педиатричната болница в София

Държавата ще отпусне близо 3 млн. лв. за нарастване на заплатите на лекарите в Специализираната детска болница "Проф. Иван Митев " в София и за закупуване на нова техника за болничното заведение, разгласи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев след завършилата среща с премиера Бойко Борисов, на която участваха и педиатри, и неонатолози.

„ Утре ще внеса план на разпореждане в Министерския съвет, с което ще предоставим на Министерството на здравеопазването спомагателни средства както следва – за 15 апарата за дихателна реанимация неинвазивна ще предоставим 500 000 лева, за закупуването на 50 кувьоза ще осигурим 750 хиляди лева, което значи общо 1 250 000 лева В същото време ще предвидим и 1 700 000 лева за педиатричната болница по програмата за майчино и детско опазване на здравето, което се финансира, посредством Наредба номер 3 на министъра на опазването на здравето “, съобщи министър Ананиев, представен от БГНЕС.

Правителственият отговор идва дни след третия следващ митинг на лекарите от педиатричната болница, чиито три съществени претенции бяха: здравното заведение да получи специфичен статут на 100% държавна болница, да няма предели в лекуването на деца и да се усилят работните заплати на личния състав.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР