Държавата ще направи опит да извади на светло един от

...
Държавата ще направи опит да извади на светло един от
Коментари Харесай

Въвежда се данъчно облекчение домашен майстор до 200 лв.

Държавата ще направи опит да извади на ярко един от най-сивите браншове в страната – домашните поправки. Майсторите постоянно работят напълно незаконно, без да заплащат каквито и да било налози против сумите, които получават " на ръка " от клиентите си.

Като решение на казуса финансовото министерство предлага данъчни промени, с които физическите лица ще могат да употребяват данъчно облекчение при прилагане на услуги за ремонтни действия.

От годишната данъчна основа ще се приспадат направените през годината заплащания за труд по отношение на усъвършенствания или ремонт на един неподвижен жилищен парцел в общ размер до 2000 лева Тъй като данъкът върху приходите у нас е 10%, то оптималната данъчна отстъпка може да бъде 200 лева

Условията за използването ѝ са недвижимият парцел да е в България, да не е част от активите на компания, а клиентът да има документ от майстора за платения труд за ремонта, който съдържа реквизитите по Закона за счетоводството (номер, дата на издаване, имената на майстора или компанията, техните ЕГН или код от Търговския регистър). Ще би трябвало да се показа и документ за заплащането – фискален бон, квитанция, банково разпореждане или друго.

Ако депутатите одобрят концепцията на финансовото министерство, облекчението за пръв път ще може да се употребява за приходите от 2020 година - т.е. в данъчната акция от януари до април 2021 година Това значи, че хората, които вършат поправки на домовете си това лято, би трябвало още в този момент да изискат съответните документи за разноските, с цел да могат да употребяват облекчението при започване на идната година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР