Държавата ще извади допълнителни 400 млн. лв., за да финансира

...
Държавата ще извади допълнителни 400 млн. лв., за да финансира
Коментари Харесай

БСП се тревожи, че няма пари в бюджета за новите анти-Covid мерки

Държавата ще извади спомагателни 400 млн. лева, с цел да финансира, оповестени от здравните управляващи в сряда. Това стана ясно от изявление на обществения министър Деница Сачева. В същото време средствата не са заложени нито в Бюджет 2020, нито в Бюджет 2021, което разтревожи водача на левицата Корнелия Нинова при гласуването на финансовия проект на страната на второ четене в Народното събрание.

На този стадий не се чака в допълнение завишаване на недостига в бюджета нито за 2020 година (5.2 милиарда лева.), нито за 2021 година (4.9 милиарда лева.). Управляващите разчитат на заложените буфери и в двата бюджета.

Държавата дава обещание да откри пари за ограниченията

Държавата счита да подкрепи отчасти работещите и притежателите на затворените за три седмици бизнеси – заведения за хранене, кафенета, молове, частни школи и други, както и родителите на деца до 14 години, останали у дома поради затварянето на учебните заведения и детските градини.

Продължават ограниченията 60/40, 80/20, патронажната грижа за карантинираните. Семейства с деца до 14 години, които се образоват отдалечено в учебно заведение или детско заведение, ще могат да получат целева помощ. Тя ще е налична за семейства с приход на всеки от членовете им до 915 лева Семействата с едно дете ще имат право на 610 лева месечна помощ, а с две и повече – на 915 лева За изплащането на помощта през 2021 година са планувани 73 млн. лв., само че не е ясна плануванаъа сума за 2020 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР