Държавата ще инвестира в изграждането на яхтени пристанища във Варна

...
Държавата ще инвестира в изграждането на яхтени пристанища във Варна
Коментари Харесай

Държавата планира инвестиции в яхтени пристанища във Варна и Бургас

Държавата ще влага в построяването на яхтени пристанища във Варна и Бургас през идващите години, заяви през днешния ден във Варна генералният шеф на държавното дружество "Пристанищна инфраструктура " Ангел Забуртов.

В рамките на националния конгрес "Ветроходство в Черно море " той уточни, че инвестицията е в стотици хиляди левове, само че тя ще се осъществя последователно, съгласно интереса на яхстмените.

До две, три години. Започваме с първите понтони и в Бургас, и във Варна, тъй че до две, три години съгласно потребностите можем да създадем яхтени марини за 500 до хиляда лодки, сподели Забуртов, представен от БНР.

Той добави, че не престават напъните на Директива за птиците "Пристанищна администрация " за подобряването на региона на Морската гара във Варна. Сега се подменят настилките на пето и шесто корабно място, а в западна посока в обозримо бъдеще ще има и знакова постройка, обвързвана с желанията на общината да бъде построена съвременна панаирна палата, в която да се организират изложби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР