Държавата ще даде пари на Община Пазарджик за пълна реконструкция

...
Държавата ще даде пари на Община Пазарджик за пълна реконструкция
Коментари Харесай

Държавата дава пари за спортната зала на Пазарджик

Държавата ще даде пари на Община Пазарджик за цялостна реорганизация на порутената след 10-ти ноември остаряла спортна зала на Зоната на здравето. 

За това се схванаха министър председателят Бойко Борисов и кметът на Пазарджик Тодор Попов, написа " Марица ". 

Борисов пристигна тази заран на изненадващо посещаване в града и откакто прегледа строително-ремонтните работи по околовръстния път и този за Пловдив, бе отведен от кмета Попов на тогавашния работен комплекс Зона на здравето, който сега се модернизира с общински средства. 

Там пазарджишкият градоначалник направи презентация какво се случва сега и по какъв начин ще наподобява спортния комплекс в приключен тип в непосредствена вероятност.

Край клетката с изкуственият терен Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов, сътрудника му от просветителното министерство Красимир Вълчев, губернаторът Стефан Мирев, кметът Тодор Попов и регионалният координатор на ГЕРБ – Пазарджик Найден Шопов, завариха ранобудни пазарджиклии, които от край време се събират в неделя заран за обичайно мачле на дребни порти. 

 „ Как сте момчета? ”, ги попита министър председателят. 

„ Тъкмо почваме да загряваме. Ако има искащи, може да се включат. ”, отвърна на Бойко Борисов капитанът на една от обединенията Петьо Георгиев – Вятъра.  

„ То искащи има, но сме на работа. ”, отговори премиерът.

Той остана меко изумен от думите на феновете футболисти, че в Пазарджик за спорт не се заплаща на никое място, тъй като достъпът до базите и спортните събития е безвъзмезден на всички места. 

„ Лек социализъм. ”, вметна с усмивка кметът Попов. 

„ От мен да знаете – гратис няма. ”, разяснява Борисов. 

След това той и съпътстващите го лица се запътиха към изтърбушената и тотално компрометирана с времето тогавашна многофункционална спортна зала на Зоната на здравето.

От близо 8 години тя бе трансферирана в патримониума на общината, откакто преди този момент бе държавна благосъстоятелност. Идеята бе по този метод да се търсят благоприятни условия за нейното реконструиране.    

„ Леле, то няма един здрав прозорец? ”, обърна се към кмета на Пазарджик Бойко Борисов.  „ Колко пари ти трябват за тая строшена зала? ”, продължи той.

„ Имаме план. Общо към 2,5 милиона лв. ще бъдат нужни, с цел да я реновираме. Половината пари ние ще си ги дадем, а за другата чакаме поддръжка от страната. Лек съпорт. Ще я създадем единствено за тренировки на спортните ни клубове. 

От остарялата структура ще се употребява единствено фундамента. ”, обясни кметът.

„ Горанов, може ли поемем този ангажимент? ”, попита на собствен ред Бойко Борисово стоящия до него финансов министър. 

„ Ако вървят обикновено нещата….., но той кметът ще се сети и че е сумата е без ДДС…? ”, отговори с усмивка пазителят на държавната хазна.

„ Добре, в последна сметка се разбираме за милион и половина чисто. ”, отсече Бойко Борисов и потегли с съпътстващите го лица към Велинград.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР