Държавата ще бъде добър партньор на всеки земеделски производител, заяви

...
Държавата ще бъде добър партньор на всеки земеделски производител, заяви
Коментари Харесай

Иван Иванов: Лозаро-винарският сектор е приоритет за Министерството на земеделието

Държавата ще бъде добър сътрудник на всеки аграрни производител, съобщи министърът на земеделието доктор Иван Иванов при ритуалното зарязване на лозя във видинското село Гомотарци, като поздрави с днешния празник производителите, оповестиха от Министерството на земеделието.

Иван Иванов означи, че страната има дълг към Северозападния регион, който има извънреден капацитет за развиване.

Земеделският министър уточни, че страната ще поддържа всеки, който реши да влага в лозаро-винарския бранш.

„ Както тази година, по този начин и в бъдеще, ще бъдем един до друг с всички аграрни производители “, сподели министър Иванов.

По мотив Националния стратегически проект, министър Иванов съобщи, че в идващите дни ще стане ясно в какъв мащаб ще влага страната в бранша през идващия програмен интервал, като подсигурява, че проектът ще бъде импортиран до края на месеца в Европейската комисия.

По думите му идната огромна инвестиция в българското земеделие цели да има на трапезата ни продукция от българските аграрни производители.

Лозаро-винарският бранш ще бъде приоритет за Министерството на земеделието, сподели министър Иванов.

Той напомни, че по така наречен Коронавирус мярка земеделските производители ще получат над 111 млн. лева, а от средствата ще се възползва и лозаро-винарският бранш. След приемането на бюджета стартират диалози с производителите за метода, по който средствата ще бъдат разпределени.

На 14 март се отваря мярката за преструктуриране на лозови масиви, напомни министърът на земеделието.

„ През юли ще има актуализация на бюджета. Ако е належащо, страната ще се намеси още веднъж в интерес на земеделските производители “, съобщи министър Иванов.

В отговор на въпрос министърът на земеделието сподели, че политиката за обвързана с производството поддръжка ще докара до изсветляване на сивия бранш.

За износа на български виновност той уточни, че съгласно съдружното съглашение ще се подхващат ограничения, които да създадат българската продукция по-разпознаваема и желана, с цел да се превърнем от експортьор на първични материали в експортьор на подготвена продукция.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР