„Държавата се блокира от упорството на управляващите. Проблемите не са

...
„Държавата се блокира от упорството на управляващите. Проблемите не са
Коментари Харесай

Георги Михайлов: Държавата се блокира от упорството на управляващите

„ Държавата се блокира от упорството на ръководещите. Проблемите не са от през вчерашния ден. Те се посочваха години наред от нашата политическа мощ. Преяждането с власт и невслушването в проблемите на нацията доведоха до това, до което никой не би желал да стигне - митингите по улиците, в които вземат участие голяма част от младите. Те са разтревожени за своето бъдеще и не желаят да отсрочват решението на проблемите ". Това съобщи депутатът от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Георги Михайлов пред НТВ.

Относно готовността на президента с вероятно служебно държавно управление, депутатът разяснява, че никой не би трябвало да бъде сюрпризиран от една конституционна опция. „ Аз считам, че в идващите дни опцията за длъжностен кабинет ще придобие още по-сериозна действителност. Това твърдоглавие продължава към този момент трета седмица и никой не се вслушва в същинския дневен ред на хората, които стачкуват ", съобщи Михайлов.

„ Кризата е толкоз сериозна, че няма по какъв начин да продължаваме да се вършим на разсеяни, че не виждаме какво се случва и да чакаме да дойдат постоянни избори. Това, че хората не утвърждават държавното управление и над 60% от тях поддържат митингите значи, че има съществено неодобрение в обществото ", изясни депутатът от левицата.

По мотив обстановката с пандемията от COVID-19, Михайлов съобщи, че би трябвало да бъдем съществени реалисти. „ В никакъв случай не би трябвало да разрешаваме една здравна проблематика да се трансформира в спирачка на политически проблеми, които от години не се вземат решение. Дневният ред пристигна от митингите, тъй като никой не се вслушваше години наред в настояванията на хората. И да кажем, че персоналните упоритости на някой, включително и президентът на страната, са извели десетки хиляди хора по улиците на страната, е неуместно ", разяснява още той.

„ Българска социалистическа партия е подготвена за избори и има свои управнически хрумвания, които е изложила във „ Визия за България ". Те са безусловно отговарящи на условията на нацията, тъй че дано се вслушаме в гласа на болшинството, да тръгнем към машинно гласоподаване, само че и към оставка на държавното управление и споразумяване на проблемите от суверена на страна, какъвто е народът ", заключи социалистът.

Румен Гечев: Намаляването на Данък добавена стойност на вино и бира опонира на здравия разсъдък

„ Свалянето на Данък добавена стойност на виното и бирата е засегнатост за целия български народ. В миг, в който в София няма места в детските градини за 5000 деца, понижават Данък добавена стойност на виното и бирата, с цел да усилят туризма. Това опонира на здравия разсъдък и ще докара до жестоки санкции от Брюксел. България ще стане единствената членка на Европейския съюз, която предлага по-нисък Данък добавена стойност на алкохолни артикули, а реакцията на Брюксел ще се мери в милиони левове, които ще се заплащат от данъкоплатците. " Това съобщи депутатът от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Румен Гечев пред БТВ.

По мотив ограниченията на държавното управление, Гечев разяснява, че има и по-добри разновидности. „ Ние подкрепихме ограниченията, които предложи държавното управление, само че предупредихме, че някои от тях няма да сработят и има по-добри разновидности. Тези разновидности не бяха някаква небивалица на Българска социалистическа партия, а бяха опитът на страните от Европейския съюз ", заключи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР