Държавата с мерки в подкрепа на доброволчеството. Работата в помощ

...
Държавата с мерки в подкрепа на доброволчеството. Работата в помощ
Коментари Харесай

Работата в помощ на държавата вече ще се брои за платен, а не за неплатен отпуск

Държавата с ограничения в поддръжка на доброволчеството. Работата в помощ на страната към този момент ще се брои за заплатен, а не за неплатен отпуск. "Не питай какво страната прави за теб, кажи какво ти си направил за страната ". Думи на американския президент Кенеди, зад които стоят и родните доброволци. "Беше непринудено решение, прочетох публикация във вестника, че се набират доброволци, които да ръководят службите по време на рецесии ", споделя Ясен Цветков, доброволец.
И по този начин към този момент 6 години университетският учител Ясен Цветков оказва помощ. Не единствено по време на рецесии. "Всъщност мотивацията е единствено една - да имаш настройката и желанието да помагаш ", декларира Ясен Цветков. Сега оказва помощ да се почисти от клони коритото на река Лесновска.

А работата на доброволческите отряди е доста значима, тъй като оказва, че точно непочистеното корито на тази река Лесновска преди десетина години е причина за огромните наводнения в Нови Искър и Елин Пелин. За София доброволците са общо 67, а за цялата страна са малко под 3000.

"Всъщност Столична община има потребност от доброволци, тъй като територията е огромна и има голяма потребност при възникването на бедствия и повреди ", изясни Красимир Димиторв, шеф Дирекция "Аварийна помощ и предварителна защита ", Столична Община.

Затова от Общината са обезпечили и полигон в столичния квартал "Панчарево ", с цел да ги образоват. Задължение на кметовете е да обезпечават облекло на доброволците и да координират работата им. Досега обаче не всички работодатели пускаха доброволците в работно време.

"С измененията на законодателството платеният отпуск за тях е доста значим. Някъде доброволците имаха проблем с работодателите ", изясни Красимир Димитров.

"Няма по какъв начин нито страната, нито която и да било институция да се оправи сама. Необходими са групови старания на цялото общество. Всички дружно, другояче няма да стане ", декларира доброволецът Ясен Цветков.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР