Държавата рекетира строителния бранш като повече от година отказва да

...
Държавата рекетира строителния бранш като повече от година отказва да
Коментари Харесай

ББК Пътища след протеста: Държавата рекетира строителния бранш 

Държавата рекетира строителния отрасъл като повече от година отхвърля да разплати осъществени действия в бранша. Политиците в лицето на премиера Кирил Петков, министъра на финансите Асен Василев, заместника му Андрей Цеков и ръководителя на парламентарната комисия по районно развиване Настимир Ананиев целят да погубят цялостен един бранш, поради непросветеност. Българска браншова камара “Пътища” и Камарата на строителите в България няма да разрешат да се стигне до там, безапелационни бяха представителите на двете браншови структури.

Хиляди чиновници в цялата страна се включиха в Националния митинг на бранша. Представителите на бранша бяха безапелационни, че сме очевидци на опити да се внушават лъжи с политически цели. Решението дали има изрядни и неизрядни компании е в ръцете на способените органи. Не одобряваме да се издават политически присъди от представители на властта със съмнителна експертиза.

Във връзка с обвиняванията, че пътно-строителните компании желаят продължение на договорите за поддържане и настоящ ремонт, от ББК “Пътища” обявиха, че всички компании упорстват страната незабавно да приключи договорните им връзки и да организира нови процедури. Животът и здравето на всички ползватели на пътната мрежа са най-важни, а ръководещите с лека ръка ги подценяват. Това е неприемливо, безапелационни са строителите.

От Камарата на строителите в България бяха безапелационни, че без навременни ограничения за индексация и разплащания по всички планове в строителството, осъществяването им ще стане невероятно и страната ще загуби милиарди левове.

След дадения брифинг в Министерски съвет настоящето ръководство на страната потвърди че няма потенциал да реши основаните от него големи проблеми в пътния отрасъл и бяга от отговорност, посредством неистини и операции.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР