Държавата реално е лишена от пътно поддържане в следващите от

...
Държавата реално е лишена от пътно поддържане в следващите от
Коментари Харесай

Зам.-министър: Държавата е лишена от поддръжка на пътища в следващите 6 месеца -

Държавата действително е лишена от пътно поддържане в идващите от 6 до 7 месеца. Това е времето, софтуерно належащо, да се организира една социална поръчка. Накърнен и заплашен е публичният интерес и здраве, съобщи заместник-министърът на финансите Андрей Цеков по време на ексклузивен брифинг по отношение на прекратените от АПИ поръчки за ремонт и поддръжка на пътища. 

АПИ поддържа една порочна система, акцентира Цеков. 

Вчера стана ясно, че Агенция " Пътна инфраструктура " всички нови публични поръчки за настоящ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа.

Държавната политика в региона на пътната инфраструктура повече от 10 години е пленник на една институционализирана и поддържана от АПИ порочна система, при която построяването, поддръжката и главните поправки на пътища се оферират непрозрачно, неточно и неикономично в прорез със Закон за обществените поръчки и публичния интерес, съобщи Андрей Цеков.

По инхаус процедури в последните години са предоставени активност и в следствие превъзложени на стойност над 3,6 милиарда лв.. Налице са и данни за манипулиране на процедури за възлагане на публични поръчки. Разходваният публичен запас надвиша даже прогнозните стойности на самите публични поръчки, заяви Цеков и добави, че най-пресният образец е възлагането автомагистралата Русе – Велико Търново.

Той означи и нарушавания по рамковите съглашения за настоящ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа. От 2019 до началото на 2021 година са подписани 34 контракта за 757 млн. лв. за общ ремонт и поддръжка. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР