Държавата проверява сигнал на студенти от Софийския университет за големи

...
Държавата проверява сигнал на студенти от Софийския университет за големи
Коментари Харесай

Проверява сигнал на студенти от СУ за големи суми, изплащани на ръководството му

Държавата ревизира сигнал на студенти от Софийския университет за огромни суми, изплащани на управлението му. Ректорът на Алма матер изясни, че плащаните милиони, като спомагателни хонорари, нямат нищо общо с бонуси, написа Народоосвободителна въстаническа армия.

Двама студенти прочели отчет на Агенцията за държавна финансова ревизия. И им станало забавно по какъв начин се движат парите в университета им. За седем години ректорът и заместниците му са получили съвсем 1 милион лв. над главните си заплати.



При чиновниците парите от горната страна били главно за планове или ексклузивен труд.Главният финансист на Софийския университет получил близо 150 000 лв. за седем години. А чиновниците в ректората, сред 100 и 150 души, съвсем 6.5 милиона лв.. Според ректора, студентите са подали сигнала до държавната финансова ревизия и полицията, преди да схванат по какъв начин се образуват заплатите.

Двамата студенти учат „ Европеистика ” и „ Фармация ” в Софийския университет. От Агенцията за държавна финансова ревизия обясниха публично за NOVA, че са получили сигнала и ще създадат инспекция. Тя обаче не е почнала, тъй като нямало задоволително инспектори.

От Националната полиция също ревизират сигнала на двамата студенти. Част от изводите ще дадат на прокуратурата. Не е ясно кои и по кое време.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР