Държавата призна, че има проблеми с управлението на язовирите в

...
Държавата призна, че има проблеми с управлението на язовирите в
Коментари Харесай

Йордан Иванов: Държавата даде напълно погрешно решение на проблема с язовирите

" Държавата призна, че има проблеми с ръководството на язовирите в страната при започване на 2019-а година и даде изцяло неправилно решение на казуса като сподели, че щом общините нямат пари да се грижат за язовирите, ще им дадем опция да ги трансферират на страната ", сподели пред БНР юристът и общински консултант в Пловдив от групата на " Демократична България " Йордан Иванов.

" Това е следващата активност, за която е вменена отговорност на общините и кметовете и за която не е обезпечен финансов запас ", разяснява той в предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " и уточни, че непосредствена мярка за финансиране е с трансфер от републиканския бюджет посредством разпореждане на Министерския съвет.

Юристът посочи, че в България има почти 5300 язовира, от които съвсем 4500 са общинска благосъстоятелност.

По думите му в основаното дружество " Управление и стопанисване на язовири " има назначени над 130 души личен състав.

Той уточни информация от кметове на разнообразни общини, че са декларирали предпочитание да трансферират язовири към държавното дружество, само че страната не ги приема.

Иванов цитира министъра на стопанската система Емил Караниколов, който преди месец е декларирал, че в предприятието " Управление и стопанисване на язовири " няма нито един трансфериран водоем.

Според Йордан Иванов най-добре могат да бъдат стопанисвани язовирите от общините, тъй като са най-близо до тях и най-добре познават проблемите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР