Държавата предприема спешни мерки да осигури по аптеките достатъчно количества

...
Държавата предприема спешни мерки да осигури по аптеките достатъчно количества
Коментари Харесай

Държавата със спешни мерки за осигуряване на спирт и маски в аптеките

Държавата подхваща незабавни ограничения да обезпечи по аптеките задоволително количества алкохол, маски и дезинфекционни препарати. Това заяви след изключително съвещание на кабинета икономическият министър Емил Караниколов, представен от БГНЕС.

Министърът, както и министър председателят Бойко Борисов, молиха обществеността да не се презапасяват с хранителни запаси като за война. Караниколов добави, че от държавния запас ще бъде обезпечен алкохол, както и от Фонда за бедствия ще бъдат отпуснати спомагателни средства за потребностите.
COVID-19: 5 съвета на специалисти по какъв начин да се предпазим от вирусите Пулмологът доктор София Ангелова и фармацевтът Антон Вълев обясниха кои са най-ефективните ограничения, които можем да предприемем против болестите
По думите му всекидневно се следи цената на консумативите през борсата и не се чака повишаване.

Шефът на ВМА и началник на спешния щаб към ВМА Венцислав Мутафчийски съобщи, че ще се дава по два пъти дневно информация дали има случаи на коронавурус в страната. Стана още ясно, че лечебните заведения „ Пирогов “, „ Александровска “ и ВМА са подготвени при положение на взрив на ковид, да обособят обособени здания за заболелите.
Борисов: Има действителна заплаха от нова мигрантска вълна от Турция Стотици мигранти се струпват в Одрин край нашата граница, заяви министър председателят
Образователният министър Красимир Вълчев съобщи, че се лимитират пътуванията в Италия и Китай. По решение на родители е решено да се анулират визити по стратегия „ Еразъм “ в други европейски страни.

Ще бъдат засилени ограниченията по хигиена. От идната седмица часовете в градините и учебните заведения ще стартират с къси указани за хигиена.

Коронавирусът и България Министерство на външните работи с рекомендации при пътешестване в Гърция поради случаите на ковид Ученици под карантина: Състоянието на деца, върнати от Италия, е положително Екипажът на танкер от Венеция е под карантина в Бургас Националният действен щаб заседава още веднъж поради COVID-19 Болничен при карантина: Здравните инспекции ще предлагат кой да бъде изолиран у дома Стъпка по стъпка: Какво би трябвало да създадем при подозрение за ковид? Засилват ограниченията по границите и летищата ни поради болестта с ковид (ОБЗОР) Адемов: Страховете от ковид са пресилени и основават проведен безпорядък Отрицателни са всички проби, изследвани за ковид досега Лекарите чакат указания в кои случаи да издават болничен и в кои не 40 българи са под карантина в разнообразни лечебни заведения в страната Без проблеми при прибиращите се от Италия на " Кулата " по отношение на COVID-19 Деница Сачева: Не може хората сами да вземат решение да излязат в карантина Доц. Ангел Кунчев: Вносът на ковид у нас е неизбежен Отпуска или болничен: Какви са правата ни, в случай че сме под карантина? 14 души са настанени във ВМА за последното денонощие Под домашна карантина: На 9 март преподавателите и учениците от Старозагорско се връщат в клас Доц. Мангъров: В идващите дни ще се появят първите случаи на ковид у нас Прибраха от Италия 20 възпитаници и преподавателите им поради ковид МО анулира концерт като мярка против ковид
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР