Държавата прави всичко възможно за спасяването на областната болница във

...
Държавата прави всичко възможно за спасяването на областната болница във
Коментари Харесай

Здравното министерство увери, че прави всичко възможно за спасяването на болницата във Враца

Държавата прави всичко допустимо за спасяването на регионалната болница във Враца, увери Министерството на здравеопазването след два следващи дни с митинги на чиновниците на лечебното заведение. Те не са получавали заплати от юли, само че също така предизвестяват, че в случай че болничното заведение банкрутира целият Северозапад ще остане без достъп до здравна помощ.

Днес управлението на здравното ведомство ще организира срещи с кметовете на Община Ловеч Корнелия Маринова, и на Община Враца – Калин Каменов, поради финансовата рецесия, в която са двете регионални лечебни заведения там.

Вчера заместник-министрите на опазването на здравето Мирослав Ненков и Лидия Нейчева са се срещнали с изпълнителния шеф на врачанската МБАЛ " Христо Ботев " Орлин Цветков и са разискали събитията, довели до тежкото финансово положение на лечебното заведение и казусът с продълаващото трупане на лихви, запори и задължения.

При визитата си на болничното заведение преди седмица министърът на опазването на здравето Николай Петров персонално увери управлението и чиновниците на регионалната болница във Враца, че " ще създадем всичко допустимо болничното заведение да я има ". В опит за краткотрайна помощ тоава министерството е превело предплатено парите за неотложност и за раздалеченост, които й се поставят за годината, с цел да разполага с някакви финанси. Междувременно тече развой по преструктуриране и се изготвя възстановителен проект.

Според Петров казусът е в насъбраните отговорности от години, върху които тече по 11%-12% рента. Те са воденичен камък, който тежи освен на МБАЛ " Христо Ботев " Враца, само че и на УМБАЛ Стара Загора, УМБАЛ Бургас и МБАЛ Ловеч, изброи министърът.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Региони (7369)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР