Държавата поема цялата дейност по контрола на храните на ГКПП

...
Държавата поема цялата дейност по контрола на храните на ГКПП
Коментари Харесай

Държавата поема изцяло контрола на храните на ГКПП Капитан Андреево

Държавата поема цялата активност по контрола на храните на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Това заяви на брифинг министърът на земеделието Явор Гечев откакто Министерски съвет разгласи елементи от пункта за стратегически обект от голяма важност за националната сигурност.

" С разпореждане на Министерския съвет беше взето решение елементи от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево "  в частта практикуване на формалния надзор от Агенцията по храните да минат като елементи или обект от националната сигурност. Така недвусмислено се поставя точка на това какво прави страната във връзка с формалния надзор. С този статут пространствата са под необикновен режим от националната сигурност. ДАНС ще упражнява характерна отбрана, включително информационна и физическа ", обясни служебният министър на земеделието Явор Гечев.

Предвиден е 40-дневен период за увеличение на потенциала на държавната лаборатория за фитосанитарен надзор, с цел да може да приема проби от всевъзможен тип. До 6 месеца би трябвало да бъде построен клон на държавната лаборатория на самия граничен пункт.

" Цялата активност по контрола на границата за храни ще се извършва единствено и само от страната, а след 6 месеца това ще се извършва на място от държавната лаборатория ", добави Явор Гечев.

Земеделският министър разясни, че и сега частната компания " Евролаб ", която преди извършваше фитосанитарния надзор, не прави активност на граничния пункт.  " Държавата не води борби с никого. Най-вероятно правосъдните разногласия ще продължат, само че това не значи, че страната няма да работи ", добави той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР