Държавата поема осигуровките по схемата 60/40. Новината дойде от шефката

...
Държавата поема осигуровките по схемата 60/40. Новината дойде от шефката
Коментари Харесай

Държавата поема осигуровките в схемата 60/40

Държавата поема осигуровките по схемата 60/40 . Новината пристигна от шефката на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова по време на съвещанието на правната комисия, която гледа на второ четене измененията в изключителния закон. Това бе искане на бизнеса, а предлагането направи сутринта депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев . Мярката ще касае засегнатите от изключителното състояние компании и служащи.

Съобразихме се с настояванията на бизнеса , регистрира Стоянова. Държавата ще поеме осигуровките, които работодателят би трябвало да заплати. Можем да си позволим тази нова мярка, уточни тя, като разясни, че средства са планувани във фонд " Безработица " . Осигурено е и външно финансиране в размер на 1,4 милиарда лв..

Самоосигуряващите се лица ще получат безлихвен заем до 1500 лв. със период на погасяване от 10 години . Ще се отпускат безлихвени заеми за дребни предприятия със същият погасителен период. Менда Стоянова акцентира, че безработните, регистрирани в Бюрата по труда, ще могат да работят в бранш Земеделие за периода на изключителното състояние и няма да губят компенсацията си за това, че са останали без работа.

Намалява се и санкцията за разходка в парка на 300 лв. при първо нарушаване. 1000 лв. ще е при наново нарушаване. Няма състрадание при нарушение на карантината и санкцията там остава 5000 лв..

1,4 милиарда лв. е помощта , която страната отпускал на бизнеса през ББР като към авансово плануваните средства се прибавят още 700 милиона лв.. Затворените магазини и заведения за хранене пък се освобождават от тротоарна такса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР