Държавата планира да създаде регистър на търговците на плодове и

...
Държавата планира да създаде регистър на търговците на плодове и
Коментари Харесай

Регистър ще следи вноса на зарзават от границата до щанда

Държавата възнамерява да сътвори указател на търговците на плодове и зеленчуци и ще наблюдава стоката на вносителите от границата до щанда. Ще се управлява дали вносителят разполага със склад и дали вносът е на действителна или занижена цена. Това заяви зам.-министърът на земеделието Чавдар Маринов пред БНР в понеделник.

Базата данни ще бъде обвързвана със структурите на Националната организация за приходите, на организация " Митници " и на Българската организация за сигурност на храните.

" Целта е да знаем какво консумираме и произхода на стоката. Уведомен съм от производители от Петрич и Сандански за импорт на занижени цени от Гърция ", разяснява зам.-министърът. " В Гърция се ползва този модел, никой български производител не може да продава свободно на пазара в Солун. същия модел ще се ползва у нас ", добави той.

Маринов предвижда, че вследствие на тези ограничения плодовете и зеленчуците няма да нарастнат, а на пазара ще остане единствено регламентираният импорт.

" Целта не е да забраняваме търговията на плодове и зеленчуци, задачата е контролиране, с цел да знаем какво консумираме. Това е тип отбрана за родното произвеждане на плодове и зеленчуци. Целта е да се търгува при ясни правила и проследимост ", акцентира зам.-министърът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР